Kattohuolto

Varsinais-Suomi ja Uusimaa

Säännöllinen kattohuolto pidentää katon elinkaarta

Talon vesikatto altistuu vuoden ympäri erilaisille sääolosuhteille: auringolle, sateelle, lumelle, pakkaselle, jäälle. Ajan myötä tämä aiheuttaa katon pinnan rapautumista, haalistumista ja likaantumista. Katon katemateriaalista riippumatta on tärkeää, että kattoa huolletaan ja sen kunto tarkistetaan säännöllisesti. Kevyt katon huolto säännöllisesti tehtynä ja ajoissa teetetyt korjaukset ovat yleensä fiksumpi ja taloudellisempi vaihtoehto kuin turhan aikaisin toteutettu katon uusiminen.

Yleisesti ottaen kulahtaneen näköinen katto on huoltoa vailla. Siisti katto auttaa pitämään myös talon ulkonäön viimeisteltynä ja parantaa talon arvoa. Hyvin hoidettuna katon elinkaari pitenee ja isomman remontin tarvetta voi lykätä.

Hoidamme kattojen pesut ja suojakäsittelyt, maalaukset, pinnoitukset, sammaleen torjunnan ja mahdolliset korjaustoimet.

Ota yhteyttä >

Katon puhdistus

Pelti- ja tiilikatot kaipaavat säännöllistä puhdistusta säilyttääkseen kuntonsa ja kestävyytensä. Katolle ja ränneihin kertyvät irtoroskat ja maatuvat lehdet keräävät kosteutta ja voivat aiheuttaa katolle turhaa kosteusrasitusta. Katto kannattaakin tarkistaa vähintään kerran vuodessa, ja noin viiden vuoden välein on hyvä teettää ammattilaisen tekemä kattohuolto.

Katon maalaus

Peltikaton huoltomaalaus pidentää katon elinkaarta merkittävästi. Peltikatto on kestävä ja huoleton, mutta mikäli sen maalipinta vaurioituu, altistuu katto hapettumiselle ja alkaa ruostua. Kun katon huoltomaalauksesta huolehtii 15 vuoden välein, kestää peltikatto käytössä ilman remonttitarpeita jopa 100 vuotta.

Katon pinnoitus

Vuosien varrella tiilikaton pintaan kertyy erilaista kasvustoa, kuten sammalta. Jos sammal ehtii haurastuttaa tiilen pinnan, kasvuston poisto ei enää riitä. Katon käyttöikää voidaan pidentää tiilien pinnoituksella. Pinnoituksella voidaan lykätä katon uusimistarvetta jopa 15-20 vuoden päähän.

Kotitalousvähennys

Kun teetät kodin tai vapaa-ajan asunnon perusparannus- ja kunnostustöitä ammattilaisella, muistathan, että olet oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Lue lisää vero.fi >

Yhteystiedot Soita